boren eerste paal

Kinderen boren eerste paal van De Stappen

(BN de Stem, tekst: Rene Hermans, foto: Adrienne Hermans)
De school is dicht en het motregent, maar achter KPO Basisschool De Stappen in Wouw ploeteren de bouwers van het nieuwe schoolgebouw in de modder. Om drie uur worden de werkzaamheden even stilgelegd om de ‘eerste paal’ te boren.


Rini Dame, de directeur van de school en Resi Beentjes, de unitmanager van de Kober Kinderopvang trekken hun laarzen aan en gaan samen met Su, Demi en kleine Jaxx naar de enorme boormachine om het gaat voor de symbolische eerste heipaal te boren.

De kinderen zetten samen met Rini Dame de reuzenboor in gang en die baant zich een weg de grond in alsof het peperkoek is. De kinderen glunderen van plezier en ook de schooldirecteur heeft zich op deze taak verheugd. “We zijn heel blij met deze stap. Na maanden van sloop komt er nu eindelijk iets tastbaar en het is ook voor Wouw een grote stap vooruit’, merkt hij op.

De mannen van De Kok Bouwgroep en AASchoefpalen zijn inmiddels de hele dag aan het werk geweest en hebben al 48 palen in de grond zitten. “Morgen nog 14 palen wen we zijn klaar”, zegt een van de medewerkers. Hij vertelt ook nog dat de palen twaalf meter en 31 cm de grond in gaan. “Niets boven precisie en de computer zorgt ervoor dat dit exact klopt!”

De kinderen kijken, voorzien van een helm, vol bewondering toe en op veilige afstand ook hun ouders en wat andere belangstellenden. Gebak en taart moeten de kinderen nog even tegoed houden tot de school weer open is voor alle leerlingen. Dan wordt er feest gevierd, want elke stap die gezet wordt in het bouwproces wordt samen met de kinderen beleefd.

De bedoeling is dat de school eind december van dit jaar gereed is en dat in januari 2022 het gebouw wordt ingericht waarna de kinderen tegen carnaval van dat jaar hun intrek in de nieuwe ‘Stappen’ kunnen nemen.

Contact

KPO Kindcentrum ?????
Beryldijk 113
4706 DZ Roosendaal
kindcentruminkortendijk@kporoosendaal.nl