Officiele start bouw van start!

(BN de Stem, tekst: Rene Hermans, foto: Adrienne Hermans)
De officiële bouw van KPO Kindcentrum De Stappen in Wouw startte gisteren met het ondertekenen van de bouwcontracten. De belangrijkste handtekeningen waren die van de leden van de leerlingenraad.Robbert van de Sande, De Kok Bouwgroep, en Ronny Habraken (Immens Installatietechniek) beloofden de kinderen om er voor te zorgen 'dat het nieuwe gebouw goed en mooi wordt gebouwd'. Namens KPO zette Kees Mens zijn handtekening.

Gijs Sebrechts samen met schooldirecteur Rini Damen sneden een taart aan en voor de kinderen was het daarna smullen geblazen. Damen had tevoren verteld over de weg die is bewandeld is om tot de bouw van dit nieuwe Kindcentrum te komen. Vijf jaar geleden was samen met de Kobergroep de onderwijsvisie op papier gezet. ,,We hadden een forse ambitie; opvang, zorg en onderwijs in één gebouw."

Hier en daar moesten de nodige hobbels genomen worden. Vleermuizen die voor vertraging zorgden, dorpsgenoten die andere ideeën hadden en de GGD die aanpassingen vroeg. Ondertussen begon sloop van de dagopvang, peuterspeelzaal en een deel van de school. Op de vrijkomende plek komt het nieuwe Kindcentrum, dat straks twee bouwlagen heeft.

,,De komende maand beginnen we met het grondonderzoek en voorbereidend werk, maar begin volgend jaar gaan we echt van start", zegt Van de Sande. ,,Het wordt een duurzaam gebouw met veel hout en we hopen over een jaar klaar te zijn." Immens legt de installaties aan en via aardwarmte, die op 80 meter diepte uit de grond wordt gehaald, wordt het gebouw verwarmd en gekoeld.

Saar Coppens, Milan van Gastel, Gijs Sebrechts, Isa Goossens, Djana van Eekeren en Boaz Broekmans mochten hierna de akte ondertekenen. De kleine Boaz had de avond tevoren geoefend met zijn 'handtekening', want hij meende dat hij de omtrek van zijn hand moest tekenen. Een vrolijke noot als afsluiting van het officiële gedeelte en het begin van een spannende tijd.

De kinderen kunnen vanuit hun klaslokaal de bouw volgen. De bouwvakkers zijn gewaarschuwd!

Contact

KPO Kindcentrum ?????
Beryldijk 113
4706 DZ Roosendaal
kindcentruminkortendijk@kporoosendaal.nl